June 28, 2013

Sunnah Hari Jumaat

Assalamualaikum :)

Memandangkan hari ni hari Jumaat kan,banyak perkara-perkara sunat yang boleh kita buat hari ni..
dapat jugak pahala sunat kan..
bukan susah mana pun nak buat..
senang sangat..
jom kita amalkan :)


June 14, 2013

Bukit Tinggi,Pahang

Assalamualaikum :)

Sabtu lepas,kebetulan abang balik kL..so,plan la dengan family semua nak pegi jalan jalan mana hari sabtu tu..lepas tu terkeluar la idea nak pegi Bukit Tinggi..tak pernah lagi jejakkan kaki ke situ..asyik tengok orang lain je yang pegi..teringin jugak kan nak bergambar dekat bangunan ala-ala kat Perancis gitu..

ini last minute plan ye kawan-kawan..the day before abang tak setuju nak pergi..jauh katanya..dia malas..pagi-pagi sabtu tu,ajak jugak ibu pegi bukit tinggi..last-last diorang semua setuju..

sebenarnya masing-masing tak tahu jalan..main redah je..gps pun takde..nasib ada pengalaman pegi kelantan hari tu ikut highway arah ke kuantan..ingatan pun ingat ingat lupa je..tawakal je la..nasib ada SIGNBOARD okay! fuhhh..nasib baik..

kitorang sampai dalam pukul 1..jalan bengkang bengkok,serious! boleh muntah wooo sape yang tak tahan..sediakan la beg plastik ye.agar muntah anda tidak mencemarkan kondisi kereta..hehe..samapi je kat atas tu,kepala rasa melayang-layang..ku gagahkan jua..chewahhh..nak naik bukit tinggi sangat kannn..hambek kauu! rasakan sendiri..

entrance fee adalah sebanyak RM12/pax ye kawan-kawan..lebih baik korang pegi awal pagi..sempat la nak jelajah semua..mula-mula kitorang pegi Japanese Village..



 kat sini ada shuttle bus..sape-sape yang dah tak larat nak drive tu,boleh naik ni..jimat tenaga..hahaha




 nampak tangga kat belakang tu? tinggi gila! mengah naik..



 terpulang korang nak pegi yang mana..dah tersedia dah laluan..korang jelan je..




 ikan dalam kolam ni cantik cantik..gebu pulak tu..



 salah satu contoh rumah yang ada dekat jepun..nampak perempuan yang pakai kimono tu? korang pun boleh pakai..pastu ambik gambar..tapi rasanya kena sewa kot..harga tak pasti..






tetiba time ni bateri kamera dah habess!!! uuwwaaaaa..sedihh giler.. :( 
lagipun kitorang tak sempat nak jalan semua tempat..agak kecewa la..
takpe,lain kali boleh pegi lagi..
nanti saya update lagi ye..kalau pegi sana lagi la..hehe