December 19, 2016

Selamat Pengantin Baru Is

Bulan 12, bulan penuh kenduri..
Tapi yang pasti bukan kenduri aku, tapi kenduri kawan-kawan..
Dan salah seorangnya, kawan satu matriks aku, Iskandar..

Terima kasih sudi jemput..
Terima kasih atas sikap professional awak, sudi lagi menjadi kawan saya..
Dan untuk tidak menghampakan, saya usaha jugak attend your wedding & Alhamdulillah, sampai ke destinasi dituju..

Sangat terharu dengan layanan dari family..
Semua masih ingat saya, especially mak..memang terkedu & rasa sebak jugak bila mak masih kenal & peluk saya..
Dengan adik tak payah cakap la, dah macam adik saya sendiri...
Abang-abang semua tegur saya..sangat tak sangka diorang masih kenal saya..
Alhamdulillah, silaturrahim ini yang saya inginkan..

Im speechless..hanya Allah sahaja yang tahu perasaan ini..
Terima kasih semua..semoga ukhuwah kita  berkekalan hingga ke syurga, amin..

Buat Iskandar & Pasangan, 
Selamat Pengantin Baru..
Semoga berbahagia selalu, semoga dapat membina keluarga yang sakinah dan mawaddah..
I'm very happy for you :)

December 17, 2016

Kan best...

Tiba-tiba terbayang..
Alangkah bestnya kalau kita boleh pergi holiday sama-sama..
Mesti happening 1 family lengkap sama-sama pergi bercuti..
Kan abah..

Tapi apakan daya..
Orang tak sempat nak bawak abah pergi holiday..
Orang tak sempat pun nk balas budi abah..
Orang tak sempat nak manja-manja dengan abah..
Orang tak sempat nak merasa abah jadi wali..
Really really miss u abah :'(

December 12, 2016

Kesabaranku diuji

Hari ini, 12.12.16
Hari kesabaranku diuji..
Dari pagi sampai malam..
Kesabaranku sangat teruji..
Sangat..

December 7, 2016

Teringat

Ntah kenapa tiba-tiba harini rasa nak menangis..
Tiba-tiba harini teringat orang-orang yang pernah hadir dalam hidup aku..
Teringat awak...
Ntah..tiba-tiba je teringat..
Rasa macam takde kawan nak bercerita..
Dulu bercerita dengan awak je kan..
Hmmmmm

Dan yang paling aku teringat, abah..
I love you abah :'(
Al-Fatihah...

December 5, 2016

Rarely Update

Sangat tak sempat nak update kat sini.
Update kat Instagram & FB pun, dah tak meriah macam dulu..
Ntah la, rasa macam buat apa nak update..bukan ada siapa kisah pun kan..
Update sekali sekala sahaja..bila perlu..

Sekarang aku hanya busy update perniagaan aku..
Busy untuk mencari pendapatan sampingan..
Hidup sekarang ni kena pandai cari duit lebih..
Dengan cara ini juga, aku boleh melupakan kisah-kisah lalu..

Sudi-sudi lah support bisnes saya..
'Monista'
InsyaAllah, sedang berusaha untuk lebih maju pada masa hadapan..
Doakan saya..
Amin....